Aktualitások

 Hét tagintézményt szolgál ki a gyulai mosoda

IGY11177Átadták az összesen öt ­Békés és Csongrád megyei egészségügyi intézmény hét tagkórházát tiszta textillel­ kiszolgáló térségi mosodát­ szerdán délelőtt Gyulán. A 623 millió forintos pályázati támogatással elkészült létesítménynek köszönhetően várhatóan évi 75 millió­ forintot takarítanak majd meg a mosodai szolgáltatások árából, míg maga a fejlesztés előreláthatólag nyolc éven belül térül meg.

Az eseményen dr. ­Kovács József országgyűlési­ képviselő, a gyulai kórház ­korábbi főigazgató-főorvosa ismertette a mosoda megvalósulásához vezető út legfontosabb állomásait.

– A beruházás megteremti a lehető legminőségibb munka feltételeit – hangsúlyozta. Szólt arról, hogy hamarosan elindul annak a textilazonosító rendszernek a használata is, amelynek során csipekkel látják el a textíliákat a jobb azonosítás és nyilvántartás érdekében.

Dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes ­államtitkár kiemelte, a dél-­alföldi intézmények összefogásának első mérföldköve az volt, amikor 2013-ban az akkor még önálló gyulai Pándy és békéscsabai Dr. Réthy Pál kórház együttes fejlesztéséről szóló­ pályázatban közös elképzelésként fogalmazták meg a mosodai beruházást. 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházkonszolidációra­ 15 milliárd forintos keretösszegeket különített el, ami lehetőséget adott a megfogalmazott cél továbbfejlesztésére.

A két intézmény egyesülésével létrejött Békés Megyei Központi­ Kórház 623 millió forintot nyert el a Több megyén átívelő­ fejlesztés a mosodai szolgáltatások költségcsökkentése érdekében című projektötletével, amihez több intézmény csatlakozott. A helyettes államtitkár példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, amelyet a hét tagintézmény valósított meg a közös gondolkozás és pályázás során az egészségügyi ellátórendszer háttértevékenységének fejlesztése érdekében.

Dr. Lénárt Endre, a fenntartó­ Állami Egészségügyi Ellátó­ Központ (ÁEEK) főigazgató-­helyettese az előzményekkel kapcsolatban elmondta, korábban a Pándy Kálmán Kórház több mint 320 millió forint értékű korszerű mosógépet, mosodai eszközegyüttest nyert el.
– A berendezést most az új mosodában helyezték el – ecsetelte. – A beruházással megvalósult az integráció, a térségi­ összefogás, a kórházi háttérszolgáltatásokban a struktúraváltás, a betegellátás racionalizálása, az energiahatékonyság javítása. E feltételek a ­március óta működő mosoda megépítésével teljesültek. Az említett 2016-os pályázaton a gyulai, illetve dél-alföldi projekt a legmagasabb összegű támogatást nyerte el hazánkban.

Textiltisztító és textilszínező szakképzés

2017-ben újra OKJ 3254202 Textiltisztító és textilszínező szakképzés a TMTE szervezésében!

A részletekért kattintson a http://tmte.hu/kepzesek/ linkre

Szerviz továbbképzés

Hazánkban a SIRHA Budapest 2016 kiállításon mutatkozott be az Electrolux új 8 kg-os kapacitású félipari mosógépe és szárítógépe, az ún. myPRO géppár.
A berendezések tervezett élettartama mintegy 7.500 üzemóra, ami 4-5-szöröse a jobb minőségű háztartási gépekének.

Az Electrolux a félipari gépekről átfogó szerviz szeminárium keretében tartott oktatást munkatársainknak, amely a tantermi és a gyakorlati képzést egyaránt magában foglalta.
Ennek során területi szerviz menedzserünk nemcsak a berendezéseket mutatta be, hanem betekintést nyerhettünk a termékfejlesztés folyamatába is: hogyan hasznosítják az évtizedek alatt felhalmozott tapasztalatokat és miért keresnek időről időre új megoldásokat.

Új Electrolux-mosoda nyílt Miskolcon

Autisták dolgoznak egy újonnan nyíló miskolci mosodában
2015. május 23. 16:00

Nehéz helyzetben vannak a hazai autistákat ellátó intézmények. A szervezetek kapnak ugyan állami támogatást, de ez legtöbbször csak a dolgozók és a lakók képzésére elég, a működtetésre és az autisták foglalkoztatására sokszor nem jut a pénzből. Az országban a becslések szerint körülbelül 100 000-en élnek valamilyen szintű autizmussal. Munkát nehezen kapnak, ezért jelent nagy segítséget annak a miskolci mosodának a megnyitása, amit ma adtak át a borsodi megyeszékhelyen.

Az új gépeket mutatta be Szalkainé Haraszti Krisztina, a Miskolci Autista Alapítvány vezetője. Mostantól ezekkel dolgozhatnak és moshatnak saját magukra a miskolci alapítvány otthonában élő autisták. Orosz Tímea már évek óta itt lakik, munkát viszont még sehol sem kapott, alig hitte el, hogy végre ő is dolgozhat, és fizetést kaphat. A pénznek már megvan a helye.

 Füzetekre, színes tollakra meg színes ceruzákra költöm, hogy tudjak rajzolni a barátnőmnek – mondta.

A 72 millió forint értékű beruházást egy uniós pályázatból finanszírozták. A mosodában tizenhat autizmussal élő és négy megváltozott munkaképességű fiatal dolgozhat. Az intézmény vezetője szerint ez nemcsak a fizetés, hanem az itt élők önbecsülése miatt is fontos. Nem minden alapítvány ilyen szerencsés, van, ahol nemhogy fejlesztésre, hanem működésre is alig jut pénz.

Az állami finanszírozási rendszer nem mindig elegendő – árulta el Szalkainé Haraszti Krisztina. – Pont most került a hírekbe, hogy két alapítvány a csőd szélén áll. Azt gondolom, azok az alapítványok tudnak jól működni, akik vállalkoznak, több lábon állnak, akik mindenféle normatívát és pályázatokat figyelnek és írnak is. A miskolci autista mosodában a fiatalok napi négy órát dolgoznak majd minimálbérért. A tervek szerint később egy helyi idősek otthonának vállalnának bérmunkát.

Forrás: www.minap.hu
Képek: Borsod Online, Miskolci Autista Alapítvány

A televíziós tudósítást ezen a linkeken érheti el

https://www.youtube.com/watch?v=DkC7ZGRqa8g

Egy álom megvalósulása

Hódmezővásárhely, Mimoda Mosoda

aktualis1Hiánypótló vállalkozás jött létre Hódmezővásárhelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium által munkahelyteremtésre kiírt pályázati forrásból. A városban szeptember 3-án mosoda nyílt, amely 3 fő foglalkoztatását végzi.
A vállalkozás a vásárhelyi székhelyű MIMODA Kft., amely cég a mosodai szolgáltatások tekintetében Hódmezővásárhely és a környező városok teljes körű kiszolgálását valósítja meg.
Bodrogi Emese, a vállalkozás vezetője még év elején kereste meg cégünket. Ajánlatadás, illetve több működő mosoda megtekintése után választotta az Electrolux márkát. A döntés fő szempontjai: a környezetkímélő, energia- és víztakarékos működés, valamint a korszerű, felhasználóbarát vezérlés volt.

Electrolux kombinált mosó-szárítógépek sikere

A professzionális mosodai gyártók, eltérően a háztartási gép gyártóktól, eddig nemigen jelentek meg kombinált mosó-szárítógépekkel a piacon. Az Electrolux megtalálta azt a célcsoportot, amely sikerrel alkalmazhat ilyen berendezéseket és kifejlesztette számukra a maga nemében úttörő modelljét.

Tovább

Electrolux mosoda a Gundel Étteremben

A Gundel Étterem fogalom, amely egybeforrt az igazi vendégszeretettel, az előkelőséggel, hordozza magában a boldog békeidők hangulatát, ugyanakkor a történelem számos viharát, világháborúkat, forradalmakat, gazdasági válságot, államosítást, privatizációt túlélve az állandóság manapság oly ritka képviselője is egyben.

Tovább