Szárítógépek

szaritogep

Az ELECTROLUX ipari szárítógépeket is gyárt 5-60 kg-os kapacitásig. Ezek a berendezések a legmagasabb minőséget képviselik.

A szárítógép működési elve a következő. A helyiség légteréből vett levegőt egy ventilátor átnyomja a szárítógép fűtőegységén. A felmelegedett levegő áthalad a gép forgásban lévődobján, ahol a ruhából felveszi a nedvességet. A páradús levegő egy piheszűrőn, majd a szárítógép előzőleg kiépített légelvezető csövén át a szabadba, vagy az épület központi szellőzőrendszerébe távozik.

Mivel a szárítógép, méretétől függően, óránként több száz köbméter levegőt is elhasználhat, a friss levegő utánpótlásról gondoskodni kell. A legjobb megoldás a gépek mögött elhelyezni a beömlőnyílásokat, hogy a szárító helyiség ne legyen huzatos.

A legkisebb kapacitású (6-9 kg töltetsúlyú) szárítógépek rendelhetők kondenzációs kivitelben is, amelyekhez nincs szükség légcsatornára. A textilekből elpárolgott nedvesség a lecsapató egységben vízzé alakulva a kondenz tartályban gyűlik össze, majd onnan kerül a lefolyóba. A szárítógép fűtésének megválasztását érdemes gondosan mérlegelni, mivel a szárítás a tisztítási ciklus legenergiaigényesebb fázisa. A szárítógépek elektromos, gáz-, vagy gőzfűtésűek lehetnek.

Az Electrolux szárítógép műszaki adatainak megtekintéséhez kattintson a típusra.