Electrolux kombinált mosó-szárítógépek sikere

unnamedA professzionális mosodai gyártók, eltérően a háztartási gép gyártóktól, eddig nemigen jelentek meg kombinált mosó-szárítógépekkel a piacon. Az Electrolux megtalálta azt a célcsoportot, amely sikerrel alkalmazhat ilyen berendezéseket és kifejlesztette számukra a maga nemében úttörő modelljét.

Az Electrolux alig több mint egy év alatt fejlesztette ki WD4130 és WD4240 típusú mosó-szárító gépeit.A berendezések olyan önkiszolgáló mosodák számára készültek, amelyek helyszűkében vannak. A kombitrend amelyet első ízben fogadott el a piac, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gazdaságos helykihasználás következtében. Ahol nincs hely a szárítógépnek, egy mindkét funkciót ellátó berendezés igen hasznos. Nem véletlen, hogy először a sajátos adottságú és komoly vásárlóerővel bíró japán piacot célozták meg.

A kezelő beprogramozza a WD4240-t és akár egy óra elmúltával 10 kg frissen mosott és szárított ruhához jut. A japán mosószalonok ügyfelei nagyra értékelik a megtakarított időt, miközben a mosási és szárítási ciklus automatikusan lefut szünet nélkül.

A piacon fellelhető összes gépet figyelembe véve az Electrolux kombinált gépe rendelkezik a legnagyobb szárítókapacitással, továbbá a legnagyobb ajtónyílással is, megkönnyítve a töltést és ürítést.

Az Electrolux Európában is megkezdte a terjeszkedést olyan ügyfelek körében, amelyeknél a hely szerepe felértékelődik. Nagyvárosok kisebb belvárosi szállodái és szociális otthonai csökkenthetik a működésük költségeit az optimális helykihasználással. Magyarországon elsőként egy nagy nemzetközi gyógyszeripari cég rendelt ilyen berendezést. Kisebb belvárosi szállodáknak és más, helyszűkében lévő intézményeknek ajánlott.