Ipari mosó-szárítógépek


wd4130h

A professzionális mosodai gyártók, eltérően a háztartási gép gyártóktól, eddig nemigen jelentek meg kombinált mosó-szárítógépekkel a piacon. Az Electrolux megtalálta azt a célcsoportot, amely sikerrel alkalmazhat ilyen berendezéseket és kifejlesztette számukra a maga nemében úttörő modelljét. A japán mosószalonok hamar lecsaptak az Electrolux legújabb termékére. A berendezések olyan önkiszolgáló mosodák számára készültek, amelyek helyszűkében vannak. A kombitrend amelyet első ízben fogadott el a piac, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gazdaságos helykihasználás következtében. Ahol nincs hely a szárítógépnek, egy mindkét funkciót ellátó berendezés igen hasznos. Nem véletlen, hogy a sajátos adottságú és komoly vásárlóerővel bíró japán piacot célozták meg.

 

 

Japánban az önkiszolgáló mosodákra nagy az igény mivel a lakások eleve kicsik. Az emberek kénytelenek a szennyes ruháikat házon kívül kimosni. Az Electrolux hagyományosan magas piaci részesedése Japánban jó alapot biztosított az új kombinált berendezés bevezetéséhez. A piac igen jól reagált, az elsõ évben már 30 berendezést helyeztek üzembe.
A kezelő beprogramozza a WD5240-t és akár egy óra elmúltával 10 kg frissen mosott és szárított ruhához jut. A japán mosószalonok ügyfelei nagyra értékelik a megtakarított időt, miközben a mosási és szárítási ciklus automatikusan lefut megszakítás nélkül.
A piacon fellelhető összes gépet figyelembe véve az Electrolux kombinált gépe rendelkezik a legnagyobb szárítókapacitással, továbbá a legnagyobb ajtónyílással is, megkönnyítve a töltést és ürítést.
A gépeket emberi hang irányítja. Japánban ez igen elterjedt és népszerű megoldás, az utcai automaták (pénzváltók, jegyautomaták, stb.) jelentős része is így működik.
Az Electrolux Európában is megkezdte a terjeszkedést olyan ügyfelek körében, amelyeknél a hely szerepe felértékelődik. Nagyvárosok kisebb belvárosi szállodái és szociális otthonai csökkenthetik a működésük költségeit az optimális helykihasználással.